Bli kvitt header

Halsbetennelse

Har du halsbetennelse så vet du hvor vondt det kan være. Her er det noen tips som kanskje hjelper til å bli kvitt det.

Halsbetennelse er en infeksjon i halsen. Både voksne og barn kan få det. Symptomer på det er som regel rødhet og sår hals samt smerter når man svelger. Som oftest er en skikkelig halsbetennelse ensbetydende med høy feber, men man kan også ha det uten feber i det hele tatt.

Den kan være forårsaket av virus, og i slike tilfeller kan det være smittsomt.

Varigheten på en halsbetennelse er alt fra et par dager til ei uke, men her er det store individuelle forskjeller. Noen tror at hvis man har fjernet mandlene så er man immun mot halsbetennelse, men dette er ikke tilfelle. Det er fullt mulig å få det uten mandler.

Hjelp mot halsbetennelse

Her er det noen tips pg råd som kan hjelpe mot problemet:

Forebygg halsbetennelse med kiwi Forebygg halsbetennelse med kiwi - foto: blikvitt.com

Kommentarer:

Av Susanne, 24.04.2013:

Melk gir ekstra slimdannelse, så det er lurere å drikke te med honning. Det finnes en te i vanlig dagligvare som heter "throath comfort". Den består av en blanding lindrende urter. Bland den med masse honning.

Av Rama, 14.05.2013:

Jeg tar revet fersk ingefær, litt sitonsaft blandet med 1ts ekte honning. Dette inntar jeg slik at det sitter litt i ganenebuen før den svelges sakte. Dette har lindret både smertene og gjorde sykdomsvarighet kortere.

Av Unike, 22.08.2013:

Varme drikker forverrer betennelse. Jeg holder meg til kalde drikker/supper med isbiter. Sugerør nært smertene kjøler raskt ned. Iskrem, kald potetsuppe (potetmos med masse melk/vann) med soyasaus/salt er middag. Salte french fries/potetskruer på dag 2, jevnlig inntak av pastiller/råmelk. Jeg aner ikke om det har effekt. Ellers drikker jeg iskaffe med isbiter fra sugerør, knuser paracet og svelger med syltetøy. Jeg røyker overhodet ikke/holder meg unna røyk. Jeg ligger med hodet høyt om nettene (leste det et sted..husker ikke hvorfor). Det kjennes jo ut som barberblader i hals og ører dette. Det må jo bare bli lykke når dette er over. God bedring alle sammen.

Av hva hjelper best, 30.12.2013:

Hva hjelper best?

Av Ibux og Paracet, 03.07.2014:

Ta en ibux(400mg) og en paracet (500mg) Samtidig. Lindrer smertene etter 30 min, men etter en dag må du finne deg noe annet råd. Det hjelper bare rundt en dag, ikke lenger.

Din kommentar om halsbetennelse

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med halsbetennelse? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke