Bli kvitt header

Leggkrampe

Leggkramper kan være svært smertefullt. Ofte oppstår de også om natta. Her er det noen råd som kanskje kan hjelpe mot leggkrampene dine også?

Leggkrampe er en tilstand hvor musklene i leggen trekker seg sammen. Når man har leggkrampe skjer dette helt utenfor vår egen kontroll. Musklene kan trekke seg sammen og bli til en ball eller klump.

Dette fører ofte til smerte og det er nesten umulig å røre på foten. Alle kan få det av og til, og da helst når det er natt, men er man gravid skal man visstnok være mer utsatt for leggkrampe.

Noen mener årsaken til det kan være mangel av magnesium.

Bli kvitt leggkrampen

En innsender sier at hun var mye plaget med leggkramper om natta. Etter at hun begynte å ta tilskudd av magnesium, har hun blitt nesten 100% helt frisk. Magnesiumtilskudd finnes i tablettform og man får kjøpt det hos de fleste helsekostbutikker.

Andre kjerringråd som har kommet inn er følgende:

Leggkramper Leggkramper - foto: blikvitt.com

Kommentarer:

Av Ullsokk, 23.06.2013:

Mitt råd mot leggkrampe er å ha på seg varme ullsokker, det har hjulpet meg.

Av K.A.D., 03.09.2013:

Jeg tar flytende magnesium for kramper. Det hjelper veldig.

Av Mai, 05.09.2013:

Endelig har jeg funnet en metode for å bli kvitt mine legg kramper, som har plaget meg grusomt i 20 år. Før jeg legger meg om kvelden tøyer jeg leggmusklene meget godt i 30 sekunder. Videre tar jeg to tabletter Vitamin B-total. Prøv dette.

Av Lirot, 06.11.2013:

Jeg har vært plaget med leggkramper i mange år, samt sterke vibrasjoner i leggene. Jeg har forsket på om det er noe kjemisk jeg ikke tåler. Det jeg har kommet fram til er at jeg ikke tåler større mengder klor i vannet. Når jeg er steder der jeg ikke drikker vann fra springen, enten kildevann eller flaskevann, får jeg ikke kramper. Det hender jeg får kramper etter å ha drukket noe vin, men som regel gir ikke vin utslag. Nå skal jeg prøve med ulltråd. Magnesium har jeg prøvd, også ullsokker, uten resultat.

Av Øystein, 28.11.2013:

Her var det en god blanding av fakta og tull, etter min mening:

Ulltråd og såpestykke er rent tull, mener jeg. Ullsokker kan ha effekt da varme føtter har høyere blodgjennomstrømning, noe som kan hjelpe under fysisk aktivitet. Magnesium kan du få i deg billligere og enklere hvis du bytter ut ditt vanlige salt med havsalt. Mangel på salter og dehydrering kan være årsaken til kramper.

Først av alt, om du har flaskevann så drikker du sannsynligvis mer vann enn om du ikke har det ettersom det da er mer tilgjengelig. Men har farris og annet kildevann har høyere innhold av salter, og kan da også være til hjelp. Kloret i vannet er ikke grunnen til at du får kramper, det er i såfall at dette vannet inneholder mindre salter ettersom det har vært gjennom et renseanlegg.

Tøying fører til økt blodtilstrømning og er derfor både preventivt og løsningen hvis du får kramper. B-vitaminer skader nok ingen, men jeg mener det har heller lite med kramper å gjøre.

Av Dolly, 15.02.2014:

Det var mange gode innspill her. Når jeg har de sterkeste krampene, har det en sammenheng med matinntaket. hvis jeg har spist lite en dag, eller bare spist proteiner, ingen karbohydrater, er krampene som verst. En fuktig lørdagskveld og med høye hæler er også en høydare, da må jeg stadig opp å spasere og dulle med leggene i løpet av natten. Jeg fikk en muskelstimulator av kjæresten min, en sånn som Drillo reklamerer for. En plate som du setter føttene på mens du ser på tv. De gangene jeg har brukt den, både når jeg har hatt kramper og forebyggennde, har det hjulpet meg. så det er mitt bli-kvitt-tips.

Av Obmali, 19.02.2014:

Jeg har vært plaget av kramper i leggene nattestid i mange år, uten å finne ut av årsak. Har tatt magnesium, så mye som et gram om dagen, uten påvislig virkning. Tar også tran og vitaminer daglig.

Jeg har snakket med legen min om det, og han understreker viktigheten av å strekke ut hver kveld i 30-40 sekunder. Det hjelper, og når jeg i tillegg strekker ut tilsvarende om natten, hjelper det enda bedre. Rent tilfeldig fant jeg hovedårsaken til problemet når det gjelder meg.

Jeg har alltid likt å nyte et par glass vin til middagen og i noen tilfeller også en drink etter. Styrken av krampeanfallene har jeg nå innsett er sammenfallende med kvantum av inntatt alkohol.

Det var en a-ha opplevelse av de sjeldne å innse dette og å måtte ta slike hensyn til ens eget velbefinnende. Her er det av og til vanskelig å finne en akseptabel balansegang. Nesten så en begynner å synes synd på en selv.

Av Gro, 23.04.2014:

Jeg har hatt leggkramper i mange år, til tider også i lårene og armene. På det værste var det slik at jeg syntes å miste kraften i muskulaturen. Jeg startet med store doser magnesium/calsium for noen år siden og det har hjulpet veldig bra. Jeg merket bedring etter bare noen få dager.

Jeg tar nå 2000 mg calsium og 1800 mg magnesium i døgnet, sammen med B total, D3 og K2. De to siste for at calsiumet skal gå i skjellettet og ikke i blodårene. Dette fungerer stort sett godt, men kan likevel fortsatt våkne av at en krampe biter seg fast i leggen.

Stillesitting i flere timer (jobber på kontor) resulterer gjerne i mer kramper enn om jeg er i bevegelse og helst går et par timer på mykt og ulendt underlag i løpet av dagen. På kalde vinterkvelder kan ullsokker være godt å ha når jeg legger meg.

Uansett så tror jeg man må prøve seg frem på hva som hjelper for en selv, og så gå for det. Lykke til alle sammen.

Av Toril, 21.01.2015:

Jeg kjenner til det. Jeg må stå opp om natten og danse "sumba" , men en ting som gjorde alt mye værre, var da legen min satte meg på kolesterolmedisin. Da gikk det helt galt. Jeg måtte slutte med det, og tenke litt kosthold.

Av Mamok, 24.02.2015:

Spis hvitløk, ett fedd om dagen.

Av Huldra, 05.05.2015:

Min mann har vært plaget med leggkrampe i over 20 år. Nesten hver kveld gikk han til sengs med leggkrampe. Etter råd fra en venninne, begynte han å spise honning. Han startet da med en kopp te med honning hver kveld. Dette virket, nå er det svært sjelden han har leggkrampe. Han spiser fortsatt honning, men ikke så mye som før. Enkelt råd som bør prøves. Kanskje hjelper det deg også.

Av K.D., 16.08.2015:

Jeg merker at det hjelper for legg- og tå-kramper når jeg sløyfer brød, vin og sjokolade. Alle godis som jeg er så glad i dessverre.

Av Anton, 12.09.2015:

Jeg har ikke kramper om natta, men når jeg går, da må jeg sette meg etter ca. hundre meter.

Av Petra, 01.10.2015:

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjelper meg.

Din kommentar om leggkrampe

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med leggkrampe? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke