Bli kvitt header

Munnskold

Plages du med munnskold eller after som noen kaller dem. Slike sår inne i munnen kan være vanskelig å bli kvitt, men det finnes hjelp.

Munnskold er små sår inne i munnen. De kalles også for after, lygeblemmer eller hvitsår og kan oppstå både hos voksne og barn. Symptomer er små hvite blemmer som kan komme på tunga, i vevet inne i munnen og til og med i halsen.

Årsakene til at munnskold oppstår kan være mange, alt fra allergiske reaksjoner til brannsår og at man skjærer seg på noe. Det finnes enkle tips man kan bruke for å bli kvitt munnskold.

Bli kvitt munnskold / after / hvitsår

Kosttilskudd mot munnskold Kosttilskudd mot munnskold - foto: blikvitt.com

Kommentarer:

Av Albin, 21.10.2013:

Jeg er veldig glad i mandler og hasselbøtter, men kan dessverre lett få meget vonde hvite sår i munnen av dem. De sitter ofte nederst på innsiden av underleppa og er hvite og kraterformede og opptil ca 5mm i diameter. De er vonde.

For å unngå å få dem, har jeg oppdaget at å dyppe mandlene/nøttene i rikelig kokende vann i 10-20 sekunder med en sil så drepes antakeligvis soppsporer som sitter på skallet. Unngå å ha nøttene/mandlene på samme fat som de lå på ubehandlet. Jeg synes mye av smaken sitter i skallet og vil ikke fjerne dette.

Tørk de på tørkepapir og legg de til tørk i langpannastekeovnen på svak varme. Nå er det bare å momse i seg verdens sunneste mat uten å bli plaget.

Av albin, 21.10.2013:

Jeg er veldig glad i mandler og hasselnøtter, men kan dessverre lett få meget vonde hvite sår i munnen av dem. De sitter ofte nederst på innsiden av underleppa og er hvite og krater formede og opptil ca 5mm i diameter. De er vonde.

For å unngå å få dem har jeg oppdaget at å dyppe mandlene/nøttene i rikelig kokende vann i 10-20 sekunder med en sil, så drepes antageligvis soppsporer som sitter på skallet. Unngå å ha nøttene/mandlene på samme fat som de lå på ubehandlet. Jeg synes mye av smaken sitter i skallet og vil ikke fjerne dette.

Tørk de på tørkepapir og legg de til tørk i langpanna i stekeovnen på svak varme. Nå er det bare å momse i seg verdens sunneste mat uten å bli plaget.

Din kommentar om munnskold

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med munnskold? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke