Bli kvitt header

Sår barnerumpe

Plages dere med sår barnerumpe? Det er som regel ikke alvorlig, men man skal passe på likevel. Her er det noen tips som skal hjelpe.

Sår barnerumpe på en baby er som oftest forårsaket av enten avføring eller tiss. Tiss kan, hvis barnet har det for lenge i bleien, være etsende på en ellers tynn barnehud. Når babyen i tillegg begynner å bevege seg vil det raskere bli gnagsår i skrittet dersom bleien er våt.Det kan i visse tilfeller gå så langt at det blir åpne blødende sår.

Avføring har de samme egenskapene, og er avføringa hyppig, eller at barnet har diare, skal man være veldig påpasselig med å bytte bleie ofte. Noen innsendere har også kommet med råd om hvordan man skal bli kvitt sår i en barnerumpe.

Få bukt med sårene i baken

En innsender sier at når hennes baby fikk sår i baken, smurte hun på litt morsmelk. Hun sier at dette hjalp. Sårene eller utslettene fikk aldri tid til å utvikle seg til noe mer alvorlig når hun gjorde det.

En annen mor har sendt oss et tips som går på å bruke potetmel i bleien. Potetmelet har den evnen at det tar opp i seg fuktighet slik at huden til spedbarnet forblir tørr.

Selv om sår barnerumpe som oftest ikke er alvorlig, skal man passe på det slik at det ikke får utvikle seg til infiserte sår. Varer det mer enn 7 dager bør man kontakte helsesøster eller lege for å få noe som kan hjelpe bedre.

Tørre bleier mot sår barnerumpe Tørre bleier mot sår barnerumpe - foto: blikvitt.com

Din kommentar om sår barnerumpe

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med sår barnerumpe? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke