Bli kvitt header

Sti på øyet

Har du sti på øyet som du vil bli kvitt? Ta en kikk på disse rådene, de kan muligens hjelpe.

Sti på øyet er et utslett som oppstår på øyelokket. I tillegg til at det kan føles som skjemmende, kommer det ofte med svie og smerte. Årsaken kan være en infeksjon i en hårsekk eller talgkjertel som gjør at det samler seg puss og væske i øyelokket.

Symptomer på sti på øyet er rødhet, svie og i noen tilfeller også hovne øyelokk. Grunnen til at det oppstår er som sagt oftest en infeksjon hårsekk til øyevippene. Denne infeksjonen kan ha sin årsak i sminke eller at andre fremmedlegemer har kommet for langt inn på øyelokket.

Behandling av det er som oftest øyedråper, men det finnes også andre tips til hjelp. her er det noen råd du kan prøve:

Fjern sti på øyet

Hvorfor og hvordan disse siste to rådene kan fungere er vi ikke på det rene med, men innsenderne påstår hardnakket at det skal fungere.

Øyedråper mot sti på øyet Øyedråper mot sti på øyet - foto: blikvitt.com

Kommentarer:

Av albin, 18.10.2013:

Dra i øyevippene for å fjerne evt løse hår. Finn ut hvilken talgkjertel som er betent. Vipp ut øyelokket for å se bedre. Ser ofte ut som en kvise. Vask fingrene godt. Sett pekefingeren på innsiden av øyelokket med neglen utover. Trykk forsiktig på utsiden og det vil vanligvis løsne en talgpropp og puss vil flyte ut. Få ut mest mulig. Skyll øynene godt. Dette bør gjøres så tidlg som mulig og er ikke nevneverdig vondt. Fører til meget rask bedring. Har selv utført dette flere ganger og gitt rådet til andre som også har blitt godt hjulpet og blitt bra i løpet av et døgn. Har ikke gjort dette på øvre øyelokk, og det kan nok være litt vanskeligere hvis det er talgkjertler der da.

Av Mo, 10.08.2015:

For all del, ikke ta hull på en sti for den er helt sprekkeferdig. Har holdt på i ti måneder nå og har prøvd det meste, men dette vanskelig å bli kvitt.

En gang var den så stor at det tok hele øyelokket. Den så ut som en gedigen kvise. Jeg brukte steambriller jeg hadde fått av øyelegen og klemte forsiktig. Da rant det ut puss. Etter at det ble hull i den, har jeg bare brukt sterilt saltvann og renset øyelokk og rand, pluss selve øyet.

Jeg tror alle antibiotikakremer osv. bare gjorde ting verre. Så mitt råd er at du må være nøye med hygienen. Jeg blir ikke kvitt det fordi om jeg er nøye. Kom deg til en øyelege.

Din kommentar om sti på øyet

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med sti på øyet? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke