Bli kvitt header

Tannkjøttbetennelse

Tannkjøttbetennelse kommer av at bakterier angriper tannkjøttet. Her er det råd og tips til hvordan man kan bli kvitt det en gang for alle.

Tannkjøttbetennelse er en sykdom som kan forekomme både hos barn og voksne. Vanlige symptomer kan være at det blør rundt tennene mot tannkjøttet. Dårlig ånde er heller ikke uvanlig. Ellers er det ikke vanlig at symptomene er veldig framtredende i en tidlig fase av sykdommen.

Årsaken til at tannkjøttbetennelse oppstår er som oftest for dårlig tannhygiene. Matrester som blir liggende mellom tannkjøttet og tennene gir veldig god grobunn for bakterier som forårsaker betennelsen. Det har imidlertid kommet inn tips til behandling for hvordan man skal bli kvitt problemet.

Bli kvitt tannkjøttbetennelsen

En innsender sier at man kan skylle munnen med en blanding av hydrogenperoxyd for å bli kvitt betennelsen. Dette skal visstnok drepe bakteriene som er årsaken til tannkjøttbetennelsen.

Et annet tips man kan ta med seg er at man bør bruke tanntråd eller tannpirker, helst etter hvert måltid. Dette fører til at man holder tannkjøttet i form. Slik blir det mer motstandsdyktig mot ytre påkjenninger.

Tanntråd mot tannkjøttbetennelse Tanntråd mot tannkjøttbetennelse - foto: blikvitt.com

Kommentarer:

Av Marlus97, 18.05.2013:

Hei, jeg har tankjøttbetennelse. Jeg får det ikke vekk av en eller annen grunn og det kjennes ut som at jeg har kjøttsår på tankjøttet. Tror dette har seg pga. masse sterk tyggys i hverdagen. Jeg trenger hjelp, takk.

Av Petter, 26.05.2013:

Dersom du opplever at tannkjøttet forandrer seg ved at det blir rødere og hovent, dra til legen.

Av Lene, 29.05.2013:

Kjøp tannkremen curasept. (Jeg har kjøpt den hos tannlegen.) Virker på et par dager. Andre gode råd: Smør med Utrolig salve.(Kjøpes på nett) eller perikum olje.(Apoteket)

Av jente89, 15.03.2015:

Jeg har fått en blemme I munnen som presser på de andre tennene. Har noen tips om hva dette er og hvordan blir jeg kvitt dette problemet?

Av Hvordan?, 07.10.2015:

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når jeg er et barn?

Din kommentar om tannkjøttbetennelse

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med tannkjøttbetennelse? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke