Bli kvitt header

Tannverk

Tannverk kan lett kureres midlertidig, mens du venter på tannlegetimen. Her er det et enkelt råd som også brukes av tannleger for å roe ned tannverk.

Tannverk kan de fleste mennesker oppleve fra tid til annen. Årsaken er som regel bakterier som lager hull i tennene, men det kan også være at man har skadet eller knekt en tann. En brukket tann kan være like vond som en som er gjennomhullet av karies.

Hos voksne er det i hovedsak visdomstenner som er det største problemet. Ei visdomstann står så langt bak i kjeven at det er vanskelig å rengjøre dem skikkelig. Derfor oppstår det også oftere hull i dem enn andre tenner.

Mot tannverk så er nok det beste rådet å gå til tannlegen, men disse har ofte litt for lang ventetid på behandling. Da er smertestillende ofte eneste utvei til man får seg en tannlegetime. Er man gravid, så bør man være forsiktig med å ta for mange piller, så for de, og andre, er det greit at det finnes andre tips for å lindre smertene.

Bli kvitt tannverk

Nellik er en plante som kan ha uante kvaliteter. En innsender sier at han har tygget på en nellikspiker en gang han hadde tannverk og tanna ble så bedøvd at han klarte å sovne for natta. En annen innsender sier at hun laget seg en blanding av olivenolje og nellikpulver som hun smurte på og rundt den tanna hvor hun hadde tannverk.

Til og med tannleger bruker nellikolje i behandlingen sin. Ofte smører de dette under midlertidige fyllinger for å roe ned smertene i tanna.

Nellik mot tannverk Nellik mot tannverk - foto: blikvitt.com

Din kommentar om tannverk

Har du tips eller råd som kan være til hjelp for å fjerne eller unngå problemet med tannverk? Eller kanskje du bare har en erfaring med det som du vil dele? Skriv det her:

Kallenavn: Innlegg:


Annonser:


Søk etter problem du vil bli kvitt:


Nyeste kommentarer:

Stikk av veps

A-krem er veldig lindrende på vepsestikk, det anb ...

Tannkjøttbetennelse

Hvodam får jeg bort tannkjøtt betennelse når je ...

Leggkrampe

Jeg dusjer legger og lår med kaldt vann, det hjel ...

Sti på øyet

For all del, ikke ta hull på en sti for den er he ...

Hovne ben

Epsom salt det er bra for hovne ben. Ta et fotbad ...


Populære tips

Populære sider med råd og middel til å få vekk problem.

  1. Urinveisinfeksjon (UVI)
  2. Bananfluer
  3. Halsbetennelse
  4. Kviser
  5. Slim i halsen
  6. Bladlus
  7. Tannpine
  8. Tørr hud
  9. Forkjølelse
  10. Hikke